Ieder z’n vak

Herken je dit? Je wilt iets bereiken, en je denkt wel ongeveer te weten hoe het moet. Je hebt ook hartstikke veel zin om het aan te pakken. Om zo snel mogelijk aan de slag te gaan. En dus ga je er vol voor!

Maar helaas. Je ontdekt al snel dat je eigenlijk niet over voldoende kennis of vaardigheden beschikt. Of niet het goede materiaal hebt. Je doet wat je kunt, maar het lúkt gewoon niet! Hoe je ook je best doet, je loopt steeds tegen grenzen aan. Soms de grenzen van anderen of omstandigheden of techniek. Maar vaak ook tegen je eigen grenzen.

‘Selluf doen’

Ik werd daar vandaag weer eens volop mee geconfronteerd. Op advies van een goede kennis wilde ik m’n website beter vindbaar maken op google. Want daar mankeert nog het nodige aan! Hij adviseerde me een professional in de arm te nemen, omdat die z’n geld dubbel en dwars waard zou zijn, aldus die kennis.

Maar ja, als je me een beetje kent, dan weet je dat ik iemand ben die het liever ‘selluf doet’.  Dus heb ik informatie op internet gezocht, het benodigde programma gedownload en ben ik met frisse moed aan de slag gegaan. En eigenlijk had ik er best wel een goed gevoel over. De instructies leken me helder genoeg.

Maar ja… of het uiteindelijk ook gelukt is? Of ik het op de goede manier heb gedaan? Geen idee! Bij het uittesten leek er in elk geval nog niets te zijn verbeterd. Pffff….. wat een tegenslag! Wat nu? Na wat navragen ben ik er inmiddels achter dat de resultaten van mijn gezwoeg misschien pas over een paar maanden in google zichtbaar zullen worden. En dan kan het zomaar zo zijn dat over drie of vier maanden (of nog langer) blijkt dat het toch niet heeft geholpen. Dat ik het niet goed heb aangepakt. En ja, dan kan ik dus gewoon weer opnieuw beginnen. Dan duurt het dus nog veel langer voor het resultaat zichtbaar wordt.

Hulp zoeken

Wat is dan wijsheid? Zal ik toch nog even blijven aanmodderen? Geduldig wachten of mijn werk resultaat heeft gehad? Zien of Lichter Leven over een poosje wel sneller in beeld verschijnt bij een zoekopdracht? Met als risico natuurlijk dat dat niet het geval blijkt te zijn, waardoor ik opnieuw moet beginnen en mijn website nóg langer moeilijk te vinden is? Wil ik dat?

Misschien is nu wel het moment aangebroken om toch maar eens de hulp van een professional in te roepen. Iemand die meer verstand van dit soort zaken heeft dan ik. Iemand die misschien wel wat kost, maar die ook weet waar hij of zij het over heeft. En die mij op pad kan helpen op weg naar een goed functionerende website. Want wees eerlijk, ieder heeft z’n eigen talenten. En die mag je van elkaar gebruiken. Je hoeft niet alles zelf te weten.

Professionele hulp nodig bij afvallen?

Misschien heb jij een soortgelijke ervaring op een heel ander terrein. Misschien ben jij al langere tijd bezig om te werken aan een gezonder en liefst ook slanker lijf. Je weet eigenlijk wel ongeveer wat je moet doen en laten en toch gaat het steeds niet zoals jij wilt. Eigenlijk mis je voldoende handvatten om je gezondheid en gewicht succesvol aan te pakken. Je hebt al vaak gegoogeld, je vindt enorm veel informatie, maar ziet door alle (dieet)bomen het bos niet meer. Het ene succesverhaal na het andere komt langs, maar jou lúkt het gewoon niet. Je gooit het liefst het bijltje erbij neer.

Gratis kennismakingsgesprek gewichtsconsulent

Blijf jij ook zelf een beetje aanmodderen? Of ga je toch op zoek naar professionele hulp? Wie weet kan ik jou helpen! Als jij wilt ontdekken hoe je gezonde keuzes kunt maken die passen in je dagelijkse, persoonlijke situatie, als je zo wilt werken aan je gezondheid en je gewicht, dan help ik je graag op weg. Ik deel met liefde mijn kennis en ervaring met jou. Het gaat daarbij lang niet altijd om pasklare antwoorden. Maar ik geef je graag handvatten voor jouw situatie, die je ook na een begeleidingsperiode kunt blijven toepassen voor een blijvend resultaat. Uitgangspunt is gezonde voeding op basis van de Schijf van Vijf.

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden, wil je meer informatie of wil je een gratis kennismakingsgesprek maken, neem dan gerust contact op. Ik help je graag!

Delen met je netwerk?

Plaats een reactie