KICKSTART – online programma

Wat is Lichter Leven Kickstart?

De Lichter Leven Kickstart is een zesweeks online traject waarbij tips, adviezen en informatie centraal staan en dat iedere eerste maandag van de maand van start gaat.

De eerstvolgende Kickstart begint op maandag 6 mei

Een programma van zes weken om je op weg te helpen en je te motiveren om andere, gezondere keuzes te maken. Een echte kickstart, waarin je in een notendop de benodigde informatie ontvangt. Tips en adviezen die je direct in jouw persoonlijke situatie kunt toepassen.

De voedingsadviezen in dit programma zijn gebaseerd op de Schijf van Vijf. Dus geen aparte dingen of supplementen, maar ‘gewone’ kost.

Gezonde voeding o.b.v. de Schijf van Vijf

Lichter Leven Kickstart

6 weeks online programma
Te volgen in je eigen tijd
Start iedere 1e maandag van de maand*)

*) Bij aanmelding van grotere groepen in overleg ook andere startdatum mogelijk

€ 41,50

Waarom Lichter Leven Kickstart

Misschien ben jij er helemaal aan toe om te leren hoe je gezondere keuzes kunt maken in je dagelijkse leven. Misschien wil je je graag fitter voelen. Wellicht wil je ook wat gewicht kwijtraken. Maar misschien heb je helemaal geen zin in een volledig begeleidingstraject. Geen zin in de benodigde tijd en de kosten die nu eenmaal bij een volledige begeleiding horen.

Dan is er ook nog een andere optie: de Lichter Leven Kickstart.

Kickstart laagdrempelig

Met de Kickstart wil ik jou de kans geven om op een laagdrempelige manier en in kleine stapjes te leren hoe je zelf gezondere keuzes kunt maken op het gebied van beweging en voeding. En zo te ontdekken wat je zelf kunt doen om je fitter te voelen en eventueel wat overtollige kilo’s kwijt te raken. Door kleine veranderingen op het gebied van voeding en beweging. Niet omdat het niet mag, maar omdat jij daar zelf voor kiest!

Behalve tips op het gebied van voeding en beweging krijg je met de Kickstart ook de benodigde achtergrondinformatie. Zodat je weet waaróm je beter bepaalde keuzes kunt maken. En verder krijg je regelmatig een suggestie voor een recept, een eet-wissel enz. enz. Zo krijg je de handvatten om zelf aan de slag te gaan.

Kickstart prima alternatief

Natuurlijk biedt een 1-op-1 begeleidingstraject meer mogelijkheden. De persoonlijke begeleiding en motivatie is niet door een online training te vervangen. Maar als dit financieel of qua tijd niet mogelijk is, is de Kickstart een prima alternatief, waar je zelf direct mee aan de slag kunt.

Door de informatie gedoseerd naar je te sturen (zes weken lang, vier keer per week een e-mailbericht), wil ik je motiveren om blijvende veranderingen in je dagelijkse leefpatroon aan te brengen. Zodat je de adviezen niet alleen deze zes weken zoveel mogelijk opvolgt, maar het geleerde ook daarna blijft toepassen. En je zo actief aan de slag blijft met jouw gezondheid (en die van eventuele gezinsleden/huisgenoten).

Met de Kickstart is er weliswaar geen persoonlijk overleg ‘aan tafel’, maar daar staat tegenover dat je in deze zes weken wel steeds de gelegenheid hebt om via e-mail of whatsapp je vragen te stellen. Maak daarvan ook gebruik!

Met kleine veranderingen kun je al veel verbeteren!

Preview

Ben je eigenlijk wel nieuwsgierig hoe dat er in de praktijk dan uit komt te zien? Klik op deze link naar Kickstart Dag 10 om je een beeld te kunnen vormen.

Praktische informatie Kickstart

Start: iedere 1e maandag van de maand

De Kickstart maakt deel uit van de standaard begeleidingsmogelijkheden en start iedere 1e maandag van de maand*). Gedurende een periode van zes weken ontvang je vier keer per week, op maandag-dinsdag-donderdag-vrijdag, een berichtje met tips en adviezen om jou op weg te helpen.

*) Bij aanmelding van grotere groepen is in overleg ook een afwijkend startmoment mogelijk.

Kickstart 2023 contact via e-mail

Wat je kunt verwachten

Vier keer per week een e-mail met:

  • ‘Stap van de dag’: tip ten aanzien van gedrag / gewoontes enz.
  • ‘Voedingstip’: advies m.b.t. gezonde eetgewoontes om direct toe te passen
  • ‘Beweegtip’: motivatie om in beweging te komen
  • ‘Eet-idee’: een recept, een voorbeeld van een eetwissel of andere suggesties over voeding

Uiteraard ontvang je behalve de tips ook regelmatig achtergrondinformatie bij de diverse onderwerpen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid tot persoonlijk contact met mij per e-mail of via whatsapp.

Lage kosten

Mijn drive om dit werk te doen, is vooral om mensen te motiveren en te inspireren tot gezondere keuzes. Ook voor de mensen die wat krap bij kas zitten. Om dit traject laagdrempelig te houden, heb ik de kosten van deelname zo laag mogelijk gehouden.

Kickstart 2023 laagdrempelig.

Meld je vandaag nog aan!

Aanmelden kan via onderstaande knop. Ook als je nog vragen hebt, kun je hier terecht!

Ik hoop van je te mogen horen!

Toch liever persoonlijke begeleiding?
Als je toch liever persoonlijke begeleiding wilt en een speciaal op jouw situatie afgestemd plan, dan blijft dat natuurlijk ook altijd mogelijk. Kijk hier voor de diverse mogelijkheden: Afvallen – start & vervolg.

Vergoeding aanvullende verzekering
Omdat ik als BGN Gewichtsconsulente ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten, kan het zijn dat je (een deel van) de kosten vergoed krijgt vanuit je aanvullende ziektekostenverzekering. Wil jij weten of jouw verzekering hier een voorziening voor heeft en of jij hiervoor in aanmerking komt, kijk dan hier voor meer informatie. Voor de zekerheid adviseer ik je om ook even je eigen polis/verzekeraar te raadplegen.

Delen met je netwerk?