Over mij

Even voorstellen

Mijn naam is Aartie van Ramshorst en ik ben BGN gewichtsconsulent / voedingscoach te Nijkerk. Ik heb een passie voor gezonde voeding en het is mijn wens om deze met zoveel mogelijk mensen te delen. Dus ook met u en met jou!

Ik wil je op een laagdrempelige manier laten ontdekken wat je zelf kan doen om je fitter te voelen en te werken aan een gezonder gewicht dat bij jou past. Ik doe dit door je te informeren, te stimuleren en te helpen bij het maken van gezondere keuzes qua voeding en ook beweging.
Mijn voedingsadviezen zijn daarbij gebaseerd op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.

Gewichtsconsulent / voedingscoach

Achtergrond

Uit eigen ervaring heb ik in de loop van mijn leven ontdekt wat gezonder eten voor je lijf kan betekenen. Dit is niet iets wat ik van de ene op de andere dag heb geleerd. Het is een proces geweest van vele kleine stapjes. Van vallen en opstaan. Met als gevolg dat m’n interesse in gezond, maar vooral ook lekker eten, steeds verder groeide. 

Lichter Leven

Een nieuwe stap

Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en heb ik na altijd kantoorwerk te hebben gedaan, besloten om een opleiding te volgen en van m’n hobby m’n beroep te maken. Met als resultaat mijn eigen praktijk: Lichter Leven.

Droom

Het is mijn droom om mijn kennis en ervaring te delen met u/jou. Om hulp te bieden en advies te geven bij het aanleren van gezondere keuzes op het gebied van voeding en beweging. Om handvatten te geven voor het dagelijkse leven. Zonder dure supplementen of eenzijdige voeding. En zonder een vast menu. Met als doel om zélf keuzes te leren maken die passen binnen jouw persoonlijke situatie. Zodat ook jij ontdekt wat gezonder eten voor je lijf en geest kan betekenen!

Want wat je eet of drinkt heeft, net als je beweegpatroon, gevolgen voor je gesteldheid. Door gezondere keuzes te maken op het gebied van voeding en bewegen kun je zelf een positieve invloed uitoefenen op je gezondheid. En dat hoeft op zichzelf niet ingewikkeld te zijn.

Verandering in kleine stapjes

Maar laten we elkaar niet voor de gek houden. Want wat wel ingewikkeld is, is het aanleren van nieuwe gewoontes. Dat kost namelijk tijd. En doorzettingsvermogen. Maar als je volhoudt, stap voor stap, volgt de beloning!

Er komt een moment dat je er niet meer over hoeft na te denken. Dat je zonder moeite het nieuwe patroon volgt. Met alle positieve gevolgen van dien! Voor je gezondheid in het algemeen. Maar ook voor je gewicht! Want door gezonder te eten, zul je ook makkelijker afvallen. En door op deze manier gewicht te verliezen, zal het vervolgens ook makkelijker zijn om op gewicht te blijven. En dat is precies wat je wilt!

Niet ‘lijnen’
maar verandering van leefstijl
voor een blijvend resultaat

Positieve invloed gezonde voeding

Gezonde voeding heeft niet alleen een positieve invloed op je uiterlijk en je energie, maar ook op je gezondheid. Gezonde voeding verkleint bijvoorbeeld de kans op hart- en vaatziekten, diabetes type 2, kanker en osteoporose. Risicofactoren voor je gezondheid zijn bloeddruk, LDL-cholesterol en gewicht.

Positieve invloed gezonde voeding

Behalve dat een gezond voedingspatroon bijdraagt aan het voorkomen van chronische ziekten, levert het ook voldoende mineralen, vitamines, eiwitten, koolhydraten, vetten, vezels en energie om goed te kunnen functioneren.

Aartie van Ramshorst Voeding en Overgang

Overgang en voeding

Toen ik zelf al ver in de overgang zat, maar ook in de periode daarna, heb ik met grote regelmaat gedacht ‘had ik dat maar eerder geweten!’ Mede om die reden heb ik mij na het behalen van mijn basisopleiding Gewichtsconsulent verder verdiept in wat de overgang met een vrouw doet. En in hoe je als vrouw zelf positieve invloed kunt uitoefenen op diverse overgangsklachten. Voeding en leefstijl hebben vaak veel meer impact op je gezondheid en welzijn dan je in eerste instantie zou verwachten.

Ik help je graag met gerichte voedings- en leefstijladviezen, met als doel dat jij ontdekt hoe je zelf veranderingen kunt aanbrengen. En hoe je deze ingrijpende en bijzondere fase in je leven zo goed mogelijk kunt doorkomen.

Vergoeding zorgverzekering

Als gediplomeerd gewichtsconsulent ben ik geregistreerd bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Dit kan voor jou betekenen dat je een deel van de begeleiding vergoed krijgt vanuit je aanvullende zorgverzekering.

Wil jij weten of je ook in aanmerking komt voor een (gedeeltelijke) vergoeding, kijk dan hier voor meer informatie.

BGN gewichtsconsulent voor vergoeding zorgvezekering

Ben jij benieuwd naar mijn werkwijze? Lees dan even rustig verder.

Ook mag je altijd contact opnemen voor meer informatie of voor een gratis verkenningsgesprek.

Delen met je netwerk?