Werkwijze

NIET ‘LIJNEN’ MAAR VERANDERING VAN LEEFSTIJL
VOOR EEN BLIJVEND RESULTAAT

Persoonlijk

Mijn begeleiding is gericht op een persoonlijke aanpak. Ieder mens is uniek. Dus ook u/jij. Datzelfde geldt voor jouw privé situatie. Het is dan ook belangrijk om een goed beeld te krijgen van wat jouw gewoontes zijn op het gebied van voeding en beweging. Daarnaast zijn ook dingen als gezin, vrienden, vrije tijd, werk en/of studie factoren die een rol spelen bij het maken van keuzes in je leven. En wat te denken van hoe je je voelt? En je gezondheid, niet te vergeten!

Kortom, het is belangrijk om zoveel mogelijk achtergrondinformatie te verzamelen. Het is dan ook belangrijk dat er een zekere mate van vertrouwen is en dat je je veilig genoeg voelt om deze informatie met mij te delen. Je geeft tenslotte een inkijkje in je leven.

Gratis ‘verkenningsgesprek’

Juist omdat wederzijds vertrouwen zo’n grote rol speelt, bied ik de mogelijkheid van een gratis kennismakingsgesprek. Of hoe ik het ook wel zou willen noemen: een ‘verkenningsgesprek’. Want voordat we samen op  pad gaan is het belangrijk te ontdekken of er een ‘klik’ is. Als er namelijk geen vertrouwen is, heeft de begeleiding op voorhand al minder kans van slagen. Ook vormt het verkenningsgesprek het goede moment om te bepalen of ik je hoe dan ook mág begeleiden. Want als er sprake is van bepaalde gezondheidsklachten, zal ik je helaas moeten doorverwijzen naar de huisarts of een diëtist.

Afvallen zonder honger

Schijf van Vijf

Het voedingsadvies dat ik geef, is gebaseerd op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Daarbij gaat het over gewone, natuurlijke voeding. Waarbij kunstmatige toevoegingen en bewerkingen zoveel mogelijk worden vermeden. Dus ‘zonder pakjes en zakjes’.

Eten volgens de Schijf van Vijf zorgt voor een optimale combinatie van diverse producten die samen zorgen voor voldoende energie. Ook bevatten ze alle benodigde voedingsstoffen, vitamines en mineralen. Deze factoren zorgen ervoor dat voeding volgens de Schijf van Vijf gezondheidswinst kan opleveren. Door de juiste keuzes te maken, kun je zelf meer invloed op je gezondheid uitoefenen dan je in eerste instantie misschien denkt. En andersom is dat helaas dus net zo goed het geval.

Zelfredzaamheid

Mijn doel is jou te laten ontdekken welke keuzes jij het beste kunt maken. Door je dagelijks zelf te laten bepalen wat je wilt eten binnen de door mij aangegeven grenzen. Zodat je leert om een gezond menu te maken dat bij jouw situatie past. Passend bij de omstandigheden van gezin, werk, studie, enz. Maar dus wel op basis van het persoonlijke advies dat je van mij krijgt. Wat de juiste hoeveelheden voedingsstoffen, vitamines en mineralen bevat. En dat rekening houdt met de goede hoeveelheid calorieën om te kunnen afvallen.  

Ontdek zelf wat gezonder eten voor jou kan betekenen!

Begeleidingsmogelijkheden

Voor de diverse begeleidingsmogelijkheden verwijs ik je graag naar de pagina ‘Begeleidingsaanbod’. Zoals je daar kunt zien zijn er verschillende opties. Uiteraard is het mogelijk om een eenmalig advies te krijgen, zonder verdere afspraken. In dat geval krijg je na een uitgebreide intake een op jouw situatie afgestemd voedingsadvies. In principe kun je hiermee zelfstandig aan de slag gaan.

Voordelen pakket

In de praktijk blijkt echter dat een volledig pakket mét vervolgconsulten een grotere kans op slagen geeft. De voornaamste reden is natuurlijk dat de gehele begeleiding al gauw zo’n drie maanden bestrijkt. Bovendien is juist die ‘stok achter de deur’ voor veel mensen een belangrijke factor.

Hoewel jij uiteindelijk zelf het werk zult moeten doen, is het mijn doel als Gewichtsconsulente om jou te stimuleren om vol te houden. Je advies te geven en je van de nodige achtergrondinformatie te voorzien. Ik zal proberen al je vragen te beantwoorden. Ook ben ik er om naar je te luisteren als je het even doorheen zit.

Wanneer je gebruik maakt van een traject, kun je gedurende de hele periode via e-mail of whatsapp bij mij terecht met al je vragen of opmerkingen. Zo gaan we samen op pad.

Ook ‘online’

‘Persoonlijk’ wil niet per se zeggen dat de begeleiding uitsluitend ‘in den lijve’ is. Door de recente ontwikkelingen is het duidelijk geworden dat het ook heel goed mogelijk is om je via de middelen van de techniek te begeleiden. Door elkaar via het beeldscherm te ontmoeten, kan er toch een prima contact zijn.

Kom kennismaken

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op voor meer informatie of voor een gratis verkenningsgesprek.

Delen met je netwerk?