Links of rechts?

Wat was het een prachtige dag, tweede kerstdag! Koud, maar volop zon! Echt een dag om warm ingepakt even lekker de benen te strekken.

Ik denk dat ik wel kan zeggen dat wandelen mijn grootste hobby is. Ik ben geen grote afstandsloper, maar ik vind het heerlijk om een lekkere boswandeling te maken. Het liefst loop ik zonder duidelijk doel voor ogen door een onbekend stuk bos. Genietend van alles wat er te zien is. Lekker m’n hoofd leegmaken. Zomaar dwalen, bij voorkeur zonder tijdsdruk. Als ik dan ook nog wat te eten en te drinken bij me heb, geeft me dit helemaal een gevoel van vrijheid. Veel meer heb ik dan niet nodig.

Navigatie

Hoewel…..? Dat is niet helemaal waar. Want hoewel ik gek ben op dwalen, wil ik zeker niet vérdwalen! En in een groot bos ligt dat gevaar altijd op de loer. Zeker als het somber weer is, wanneer je makkelijk alle richtingsgevoel kwijt raakt. Ik zet dus als ik ga lopen altijd m’n navigatie aan. En zorg bij een langere wandeling ook dat ik een powerbank bij me heb. Voor de zekerheid. Je zult maar midden in het bos staan en niet meer weten hoe je eruit moet komen. Dán is het ineens een stuk minder leuk!

Kiezen

Maar ook al dwaal je zomaar wat rond, bij ieder paadje of kruising moet je een keuze maken. Neem ik deze of neem ik die? Ga ik  links of ga ik rechts? Want zomaar het bos in lopen is geen optie. Dat is vragen om problemen. Zolang je op de paden blijft, kom je altijd wel weer op een weg naar huis. Er zijn tenslotte vele wegen die naar Nijkerk leiden! En dan is mijn navigatie mijn maatje! Wat een top uitvinding!

Welke keuze maak jij?

Waar loop jij nu? Misschien dwaal je ook maar een beetje rond. Eet je een beetje van dit en snoep je een beetje van dat. Doe je de ene week streng aan de lijn en eet je de volgende week weer alles wat los en vast zit. En zolang je gezond bent en niet te zwaar, gaat het allemaal wel goed. Maar oh wee als je de weg kwijt bent. Als je steeds zwaarder wordt. Als je je niet langer prettig voelt in je eigen lichaam. Als je graag weer op je juiste gewicht wilt komen, wilt afvallen, maar niet goed weet hóe! Hoe kom je dan weer thuis?

Hulp bij afvallen

Ik help je graag weer op het juiste pad! Ik wil je navigatie zijn in het oerwoud van alle informatie op het gebied van afvallen. Het ene dieet belooft je nog sneller resultaat dan het andere! Maar of dat werkelijk de juiste weg is? Op termijn helpt het je vaak juist verder van huis, omdat het kan zorgen voor een jojo-effect. Voor je gezondheid is het beter om in een rustig tempo af te vallen. Zonder toeters en bellen, maar met gewone, gezonde voeding. Op een manier die past binnen je persoonlijke gezins- en/of werksituatie. Zonder bang te hoeven zijn voor tekorten aan voedingsstoffen, vitamines en mineralen.

Actie

Wanneer jij je keuze gemaakt hebt en besloten hebt dat het tijd wordt om het roer om te gooien, dan kan ik je een leuke actie aanbieden. Voor iedereen die zich aanmeldt om in januari bij Lichter Leven een begeleidingstraject te starten, geldt een korting van 15 procent op de normaal geldende tarieven. Wat houdt je tegen?

Hulp bij afvallen

Samen op pad

Door samen op pad te gaan en je doel te bepalen en door te kijken wat bij jou past, zul je in een rustig tempo op weg gaan naar je bestemming. Je mag daarbij best af en toe wat ronddwalen. Zolang je maar niet vérdwaalt! Zorg dat je je navigatie bij de hand houdt. Zodat je op ieder moment de route weer kunt oppikken. En zo je weg vervolgen naar je doel: een gezond en bij jou passend gewicht!

Plaats een reactie