Website Lichter Leven online

Yesss!!!! Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar nu is het dan toch eindelijk zover: de website van Lichter Leven is online. Ik zou het geweldig leuk vinden wanneer je er een kijkje gaat nemen. Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt. Ook verbeterpunten zijn van harte welkom!

Veel leesplezier! Klik op de afbeelding.

Een kilo per jaar

Wat is dat nou!’ zul je misschien zeggen. Een kilootje per jaar? Maakt dat nu zo veel verschil? Waar een mens zich al niet druk over kan maken! En je hebt gelijk. Een kilo per jaar aankomen, is op zich helemaal niet erg. Je kunt je kleding nog gewoon aan. Je voelt je nog hetzelfde als een jaar geleden. En als je in de spiegel kijkt, zie je geen opvallende verandering. Nee, een kilo valt best wel mee……..

Maar is dat zo? Nieuwsgierig? Klik op de afbeelding.

Alles wat aandacht krijgt, groeit!

Deze uitspraak van Aristoteles kun je op alle gebieden van je leven toepassen. Als jij al een paar nachten slecht hebt geslapen en je blijft er steeds maar over bezig, voel je je steeds ellendiger. Als je blijft foeteren op die persoon die jou toch echt heel onterecht heeft behandeld, en als je daar dan ook nog eens met anderen over praat, voel je je boosheid groeien. Je houdt als het ware een negatieve emotie in stand door het steeds te blijven herhalen. Door het aandacht te blijven geven. En alles wat je aandacht geeft, groeit!

Maar wat heeft dat met je gewicht te maken? Klik op de afbeelding voor meer.

Alles ‘mag’ weer

De beperkende Corona-regels zijn sinds zaterdag grotendeels losgelaten. Alles ‘mag’ alles weer, zij het soms nog onder bepaalde voorwaarden. Een verademing! Tenminste….?!

Klik op de afbeelding om verder te lezen.