Begeleiding en tarieven

Mogelijkheden begeleiding

Om doelgericht aan de slag te kunnen gaan voor een langere tijd, werk ik bij voorkeur met pakketten. Uiteraard is het ook mogelijk om voor andere vormen van begeleiding te kiezen. Daarnaast is er in onderling overleg ruimte voor tussenvormen.

Voor de meeste begeleidingsvormen geldt dat persoonlijk contact de voorkeur heeft, gewoon bij mij in de praktijk in Nijkerk. Maar de afgelopen periode heeft geleerd dat contact via de middelen der techniek ook een prima oplossing is. Dus beide opties zijn mogelijk. Of een combinatie van beide. Wat jouw voorkeur heeft. Daarnaast is in overleg een consult aan huis ook mogelijk.

Hieronder tref je de diverse mogelijkheden en prijzen aan. Wanneer je meer informatie wilt of benieuwd bent naar een andere vorm, laat het even weten.

Vergoeding ziektekostenverzekering

Omdat ik als BGN Gewichtsconsulente ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten, kan het zijn dat je een deel van de kosten vergoed krijgt vanuit je aanvullende ziektekostenverzekering. Wil jij weten of jouw verzekering hier een voorziening voor heeft en of jij hiervoor in aanmerking komt, kijk dan hier voor meer informatie. Ik adviseer je om voor de zekerheid ook altijd even je eigen polis / verzekeraar te raadplegen.

Tarieven

Basistarieven*)

Kennismakingsgesprek gratis
Uitgebreide intake à 75 minuten€ 76,50
Voedingsanalyse en advies maken € 62,50
Advies bespreken à 60 minuten € 62,50
Vervolggesprek à 30 minuten € 31,25
Kort motivatiegesprek à 15 minuten € 16,00
Consult aan huisin overleg
*) Zie voor meer informatie de toelichting onderaan de pagina.

Losse startconsulten

Intake + bespreking voedingsanalyse en advies € 199,00
Online advies (voedingsanalyse en advies zonder consult) € 139,00

Startpakket

Startpakket basis:
Kennismaking
Intake
Maken en bespreken voedingsanalyse en advies
2 vervolggesprekken à 30 minuten
1 kort motivatiegesprek à 15 minuten
€ 265,00
Startpakket uitgebreid:
Kennismaking
Intake
Maken en bespreken voedingsanalyse en advies
5 vervolggesprekken à 30 minuten
€ 335,00

Losse vervolgconsulten

Kort motivatiegesprek à 15 minuten € 16,00
Vervolggesprek à 30 minuten € 31,25

Vervolgpakketten

Stok-achter-de-deur kwartaalpakket:
2 korte motivatiegesprekken à 15 minuten
1 vervolggesprek à 30 minuten
€ 57,50
Vervolgpakket A:
5 korte motivatiegesprekken à 15 minuten
€ 71,50
Vervolgpakket B:
5 vervolgafspraken à 30 minuten
€ 143,50
6-weekse stabilisatieperiode bij behaald gewicht:
6 afspraken à 10 minuten
(wegen en nieuw advies nalopen)
€ 62,50

Lichter Leven Kickstart

6 weeks online programma
(start iedere 1e maandag van de maand)*)
€ 39,50
*) Bij aanmelding van grotere groepen is in overleg ook een afwijkende startdatum mogelijk.

Neem gerust contact op voor meer informatie of een gratis kennismakingsgesprek. Of meld je direct hier aan voor de Kickstart.

Toelichting

Kennismaking

Tijdens dit eerste contact geef ik een korte uitleg van mijn werkwijze en hoor ik graag wat jouw verwachtingen ten aanzien van mijn begeleiding zijn. Aan de hand van dit gesprek kun je al dan niet besluiten of je samen met mij op pad wilt gaan naar een gezonder eet- en beweegpatroon.

Wanneer je besluit om door mij begeleid te willen worden, maken we een afspraak voor een intake en stuur ik je een intakeformulier en een eet- en beweegdagboek toe. Door dit vooraf in te vullen, kunnen we gerichter en efficiënter het intakegesprek voeren.

Intake

Tijdens het intakegesprek nemen we de ingevulde formulieren door en zal ik je waar nodig om een toelichting vragen. Mijn doel is zoveel mogelijk te leren over je huidige eet- en leefgewoontes.
Ook vindt in dit gesprek het eerste meet- en weegmoment plaats.
Tenslotte stellen we samen een realistisch doel vast, waar we naar toe willen werken.

Op basis van alle verkregen informatie ga ik aan de slag om een bij jouw situatie passend advies op te stellen. Hoe beter mijn beeld is van je huidige situatie en jouw wensen en doelen, des te beter kan ik je adviseren.

Bespreking voedingsanalyse en advies

Hier bespreken we het door mij opgestelde advies in de vorm van een basismenu. Dit menu is het uitgangspunt voor jou om te weten wat je in grote lijnen kunt, maar ook moet, eten om aan de ene kant genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen, maar tegelijkertijd een afgepaste hoeveelheid calorieën om gewicht te kunnen verliezen.

Ik noem het ‘basismenu’, omdat je binnen vastgestelde grenzen de mogelijkheid hebt om zelf variaties aan te brengen. Ook heb je alle vrijheid om gedurende de dag onderdelen te wisselen, wanneer dat beter past. Doel hiervan is zelfredzaamheid: zelf weten wat de beste keuzes zijn voor jouw lijf.

Tenslotte bekijken we wat eventuele knelpunten kunnen zijn en hoe je hiermee het beste kunt omgaan.

Vervolggesprekken

In de vervolggesprekken vindt uiteraard een weegmoment plaats. Verder bespreken we de voortgang, komen knelpunten en valkuilen aan de orde en ontvang je diverse achtergrondinformatie. Daarnaast is er natuurlijk volop ruimte voor vragen.

Kort motivatiegesprek

Wanneer je na verloop van tijd over alle benodigde informatie beschikt, is een kort motivatiegesprek vaak voldoende. Tijdens zo’n gesprek kijken we of alles nog volgens plan gaat. Juist als je langer onderweg bent, kan het moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven. Nieuwe gewoontes aanleren kost helaas tijd! Door vol te houden, maak je je de nieuwe gewoontes helemaal eigen en kosten ze je steeds minder moeite. Hierdoor wordt het risico op terugval steeds kleiner. En dat is wat je wilt bereiken!

Delen met je netwerk?