Blijf jij hetzelfde doen?

Hoe zit dat met jou? Zou je die lekkere broek van vorig jaar weer aan willen kunnen? Of dat leuke jurkje? Maar merk je dat je ongemerkt toch wat bent aangekomen en zitten die extra kilo’s je inmiddels toch wel wat in de weg?

Zou je het liefst wat willen afvallen? En je eigenlijk ook wel wat fitter, wat energieker willen voelen? Ben je helemaal klaar met die overtollige kilo’s? Maar blijf je doen wat je altijd deed….?!

Of wil jij veranderen?

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen, is ‘wil ik veranderen’? Want ook al beloven sommige commercials je een slank en strak lijf zonder er ook maar enige moeite voor te hoeven doen… in de praktijk blijkt dat toch wat weerbarstiger!

Als je een structurele oplossing wilt, die gericht is op blijvend gewichtsverlies, zul je toch echt wat in je leven moeten veranderen. Nieuwe gewoontes aanleren. En als je dat niet wilt…..?! Dan is dat helemaal prima! Het is joúw keuze, joúw lijf, joúw leven. Maar twijfel je? Lees dan zeker verder!

‘Als je altijd doet, wat je altijd deed,
zul je krijgen wat je altijd kreeg’

– Albert Einstein –

Snelle oplossingen

Natuurlijk zijn er snelle ‘oplossingen’. Bij elk dieet dat je consequent toepast, zul je afvallen. Simpelweg omdat je minder calorieën binnenkrijgt dan je lichaam gebruikt. En hoe strenger de regels, hoe meer beperkingen je jezelf oplegt, hoe sneller het zal gaan.

Maar de vraag is wat er gebeurt als je het na een tijdje niet meer ziet zitten om dat dieet te volgen. Als je de touwtjes wat laat vieren. Als je na een poos geen brood te hebben gegeten, toch weer een paar boterhammen pakt. Als je die shake laat voor wat het is en weer lekker met de pot mee-eet. Of als het voorgeschreven dagmenu toch niet zo goed past in je dagelijkse leven en je daarvan steeds vaker afwijkt?

En wees eerlijk! Hoe meer beperkingen een dieet je oplegt, hoe lastiger het is om het op de lange termijn vol te houden.

Afvallen door nieuwe gewoontes

De beste manier om gewicht te verliezen, is door nieuwe, gezondere gewoontes aan te leren. Gewoontes die ervoor zorgen dat je zonder te ‘lijnen’ net wat anders gaat eten en drinken. Die je helpen wat meer beweging in je dagelijkse leven in te bouwen. Waardoor je je fitter zult gaan voelen en tegelijkertijd ook gewicht verliest. Misschien niet in het tempo dat de commercials je beloven. Maar wel gericht op een blijvend resultaat.

Doordat je gewone voeding als uitgangspunt neemt, is het bovendien veel makkelijker in te passen in je persoonlijke situatie. Of je nu alleen woont of deel uitmaakt van een gezin, of je altijd thuis eet of ook graag eens buiten de deur de maaltijd gebruikt. Of je een feestbeest bent of juist een huismus…… Het gaat erom dat jij leert ontdekken hoe je in jouw situatie steeds de beste keuzes kunt maken. En ondertussen kunt blijven genieten. Want dat dat is iets wat niet vergeten mag worden!!!

Automatisme

Het aanleren van nieuwe gewoontes is niet om het je moeilijk te maken. Integendeel, het is juist bedoeld om het je op den duur gemakkelijker te maken.

Door te werken aan nieuwe gewoontes, komt er een moment dat je er niet meer over hoeft na te denken wat je wilt en doet. Dat je min of meer automatisch gezondere keuzes maakt. Gewoon, omdat je het inmiddels zo  gewend bent. Het is onderdeel van je leven. Het kost je geen moeite  meer.

Als je dat moment hebt bereikt, hoef je ook niet meer bang te zijn voor terugval. Je nieuwe gewoontes zijn onderdeel van je leven. En dat betekent echt niet dat je nooit meer wat lekkers mag nemen. Het betekent alleen dat je bewuster keuzes maakt en meer geniet van alles wat je wél eet en drinkt.

Ook jij kunt veranderen

Bewust genieten

Want één ding is zeker: het blijft belangrijk om van de mooie dingen van het leven te genieten. En eten speelt daar een belangrijke rol! Maar juist door bewuste keuzes te maken, zul je nieuwe mogelijkheden ontdekken. Kun je bewuster genieten van de dingen die je neemt. Stop je niet meer gedachteloos wat in je mond terwijl je met wat anders bezig bent. Eet je niet in één keer die hele zak chips leeg zonder te proeven omdat die film zo spannend is. Want helaas, dat werkt natuurlijk net zo. Dat is ook een automatisme, een gewoonte. Maar dan een gewoonte die je juist liever kwijt bent. 

Stap voor stap veranderen

Dus wil jij veranderen? Ga er dan voor! Maar doe het in kleine stapjes. Breng kleine aanpassingen aan in je dagelijkse leven. En voeg langzaam maar zeker steeds meer veranderingen toe.  Niet te snel, niet te groot. Dan is de kans van slagen het grootst! Zo kun je zelf actief aan nieuwe, gezondere gewoontes werken.

Steun bij afvallen

Misschien vind je het lastig vinden om zelf daarmee aan de slag te gaan. Misschien kun je wel een steuntje in de rug gebruiken. Weet dan dat ik je graag help! Kijk eens verder rond op mijn website voor meer informatie over mijn werkwijze en de diverse mogelijkheden. Natuurlijk mag je altijd contact opnemen als je vragen hebt. Ik sta je graag te woord. Of maak een afspraak voor een (gratis) kennismakingsgesprek. Dat is nog steeds de beste manier om te ontdekken of ik wat voor je kan betekenen.

Dus aarzel niet en neem geheel vrijblijvend contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Lichter Leven Kickstart

Geen zin in een 1-op-1 begeleidingstraject, maar liever een online programma via de e-mail, waarin je in je eigen tempo stapsgewijs leert gezondere keuzes te maken? Dan is de Lichter Leven Kickstart misschien wel wat voor jou. Kijk hier voor meer informatie en/of aanmelding.

Vergoeding

Omdat ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland, kan het zijn dat ook jouw zorgverzekeraar een deel van de begeleiding vergoedt vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering.

Wil je weten of dit ook voor jouw verzekering geldt? Kijk dan hier.

Delen met je netwerk?