Functioneel bewegen

Toen ik een tijdje geleden een afspraak gehad bij de huisartsenpraktijk, wilde ik in eerste instantie met de auto gaan. Want ja, ik zou nog boodschappen voor m’n ouders doen en dan kon ik het allemaal mooi combineren. Direct door naar de bakker en de super en dan naar Putten. Heel praktisch, toch?! Inderdaad! Maar eh….. nauwelijks beweging!

functioneel bewegen goed voor je gezondheid

Stappen

Maar toen bedacht ik (gelukkig op tijd) dat ik het misschien toch beter anders kon doen. Want ik heb een volle agenda en van wat extra bewegen zal vandaag niet veel komen. Dus waarom niet lopend naar mijn afspraak? Kan ik meteen een extra rondje doen langs de bakker. Dat zijn al snel 4.000 stappen. Heb ik dat maar mooi binnen!

Planning

Natuurlijk moet je dat wel op tijd bedenken. Want het kost toch een paar minuten meer om lopend te gaan. Veel meer is het natuurlijk niet, want met de auto moet je om het centrum heen in plaats van de kortste route te nemen. En dan natuurlijk nog een parkeerplek zoeken en een stukje lopen. Dus het smoesje van tijdwinst als ik met de auto zou gaan, gaat niet eens echt op. En ook bij bakker hoef ik niet eerst de auto te parkeren en een kaartje te kopen, maar kan ik snel even naar binnen lopen. Dus ook daar geen excuus. Maar je moet het wel op tijd plannen! (En vergeet dan vooral je tas niet…..!)

Planning om meer functioneel te bewegen

Functioneel bewegen

Ik roep regelmatig tegenover mijn cliënten hoe blij ik ben met de plek waar wij wonen. Op een handige loopafstand van het centrum en de supermarkten. Gemakkelijk even een boodschapje doen zonder dat het al te veel tijd kost. Echt een win-win situatie: een break in mijn werk om m’n hoofd leeg te maken, lekker even in de buitenlucht, meteen een stukje lopen én m’n boodschap weer binnen! Wat wil je nog meer? Dit maakt voor mij functioneel bewegen aanzienlijk makkelijker! Door zo alles zoveel mogelijk lopend te doen, kom ik automatisch aan m’n broodnodige beweging. En dat is mooi meegenomen! Want wat voor jou geldt, geldt natuurlijk net zo goed voor mij!!!

Ga op stap

En hoe zit dat met jou? Zie jij mogelijkheden om wat vaker ‘functioneel’ te bewegen? Door dat zo veel mogelijk in je dagelijkse leven toe te passen, hoeft het je helemaal niet zoveel extra tijd te kosten. Je kunt denken aan lopend een boodschap doen, maar ook aan een bezoekje aan de dokter of tandarts. Of de kapper. Of ga met de benenwagen naar die vriend(in) met wie je hebt afgesproken voor een bakje.

Ga op stap

Te ver….

En woon je te ver overal vandaan om te lopen, ga dan zoveel mogelijk met de fiets. En als dat ook niet lukt, parkeer dan de auto op zo’n afstand dat je nog een stukje moet lopen om op je bestemming te komen. Bedenk zelf oplossingen hoe jij functioneel bewegen ook in jouw leven kunt invoegen. Maak er een gewoonte van!

Gewoonte

Want ja, verandering van leefstijl begint met nieuwe gewoontes creëren. Door er een gewoonte van te maken om meer functioneel te bewegen, kun je zonder veel moeite werken aan een fitter lijf! Het fijne van gewoontes is, dat je er niet meer over hoeft na te denken. Je doét het gewoon!

Kom in beweging

Kom in beweging

Dus kom nú in beweging. Maak van functioneel bewegen een gezonde gewoonte! Je zult merken dat het je goed zal doen.

Misschien ook interessant voor jou:

Delen met je netwerk?

Plaats een reactie