Waarom ‘Lichter Leven’

Toen ik plannen begon te maken om me als Gewichtsconsulent te vestigen, kwam al vrij snel de vraag naar boven: maar onder welke naam dan? Ik wilde m’n praktijk een naam geven, die meerdere lagen zou hebben. En zo ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij ‘Lichter Leven’. Een naam die past bij wat ik wil uitdragen. Een naam met drie lagen.

1. Lichter Leven

Wanneer een cliënt bij mij komt, gaat het meestal om iemand die graag wil afvallen. Die dus wat ‘lichter’ wil worden. Wat ‘lichter’ door het leven wil gaan.

Ik wil hierbij nog wel opmerken dat ik me als Gewichtsconsulent / Voedingscoach richt op een gezond gewicht in het algemeen. Een gewicht dat bij de cliënt past. In de praktijk gaat dat meestal over afvallen. Maar het kan net zo goed zijn dat iemand juist graag wat wil aankomen.

2. Genieten

Voor mij geldt dat eten iets is om van te genieten. Ik heb in de loop van m’n leven ontdekt dat dat ook prima kan als je niet alle voedingsmiddelen meer kunt of wilt eten. In mijn geval had en heeft dat te maken met darmklachten. Hierdoor heb ik geleerd andere, en vooral ook gezondere keuzes te maken.

Hetzelfde geldt ook als je wilt afvallen. Dan zul je ook andere keuzes moeten maken. Want alleen maar minder eten is niet altijd voldoende. Soms is het beter bepaalde dingen te laten staan en te vervangen door een gezondere keuze.

Maar nogmaals, voor mij blijft eten iets is om van te genieten! En dat kan betekenen nieuwe voedingsmiddelen ontdekken en proberen. Nieuwe smaken leren kennen. Bewuster eten. Andere combinaties maken.

Wanneer jij wilt afvallen, is het mijn uitdaging om samen met jou op zoek te gaan naar een manier van eten die voor jou goed aanvoelt. Die niet als een zware last op je schouders drukt. Maar waarmee je op lichtvoetige wijze leert genieten van wat er allemaal nog wél mogelijk is. Dus geen strak programma dat je zwaarmoedig kan maken. Want als je het als zwaar ervaart, is het vrijwel onmogelijk om vol te houden.

3. Basis

Maar er is nog een derde laag. Voor mij misschien wel de belangrijkste. Maar tegelijk eentje waar ik niet makkelijk over praat. Ik heb het dan over mijn identiteit als christen.

Mijn geloof is de basis van mijn leven. Ondanks dat, vind ik het enorm lastig om dat in woorden uit te dragen. Maar wat ik hoop is dat ik als Gewichtsconsulent en als mens toch een stukje van het Licht dat het fundament van mijn leven is, op jou mag afstralen. Misschien niet in woorden. Misschien ook te weinig in daden. Maar gewoon, tussen de regels door. Als wij het samen hebben over eten. En bewegen. En andere dagelijkse beslommeringen.

Tenslotte – Stap voor Stap

Eigenlijk staat er ‘Stap voor stap lichter leven’. Waarom? Omdat niets zo moeilijk is als veranderen. De enige manier om dat met succes te doen, is kleine, haalbare stapjes te maken. Stapjes om vol te kunnen houden. Om zo dichter bij je doel te komen. Om je een nieuwe, gezonde gewoonte eigen te maken.

Ik wens jou een lichter leven! In kleine stapjes.

Delen met je netwerk?