Ommetje Challenge afgelopen

Start 11 januari

Op 11 januari zijn we met een leuke groep wandelaars gestart met de Lichter Leven Ommetje Challenge. Iedere deelnemer liep op zijn/haar tijd in zijn/haar omgeving een ommetje met Ommetje: de Nr. 1 Wandel-app van de Hersenstichting.

Het was enorm stimulerend te zien dat vrijwel iedereen die zich heeft aangemeld, ook daadwerkelijk actief heeft meegelopen. Sommigen zelfs heel fanatiek meerdere keren per dag, anderen dagelijks of in elk geval een aantal dagen per week.

Wat ook bijzonder was dat, ook nadat de challenge al enige tijd was gestart, er nog deelnemers waren die zich aansloten bij de groep. Het als groep aangaan van een uitdaging kan een individu blijkbaar net die stimulans geven die nodig is om door te gaan, om vol te houden!

De reacties van de deelnemers spreken voor zichzelf!

18 maart: laatste dag

Vrijdag 18 maart was de laatste dag. En dus ook het moment waarop bekend werd wie de meeste punten heeft behaald. Hoewel de winnares al langere tijd koploper was, was het tot het einde spannend of ze die plek zou behouden. En dat is haar gelukt! Proficiat!

Winnares gehuldigd!

Zaterdag 19 maart mocht de winnares haar prijs in ontvangst nemen: een cadeaubon namens Lichter Leven, aangekleed met een goedgevulde goodiebag van de G&W Nijkerk. Natuurlijk opgefleurd met een lenteboeketje. En niet te vergeten een heus Certificaat! Een feestelijk moment dat gevierd mocht worden!

Nieuwe gewoonte?

De duur van de Challenge was 66 dagen. De gedachte hierachter was dat het gemiddeld 66 dagen duurt voordat men een nieuwe gewoonte heeft aangeleerd. En ja, dat is echt een gemiddelde. Sommige gewoontes hebben gelukkig veel minder tijd nodig, maar sommige kunnen ook langer duren.

Het doel van deze Challenge was de deelnemers te stimuleren om van een dagelijks ommetje een nieuwe gewoonte te maken. Uit de reacties van een groot aantal van de deelnemers blijkt dat dit voor hen inmiddels ook daadwerkelijk zo te zijn. En dat is fijn! Want zodra iets een gewoonte is, hoef je er niet langer over na te denken, maar doe je het min of meer automatisch. Hierdoor houd je het ook vol!

Alle deelnemers, gefeliciteerd!

Er is maar één certificaat uitgedeeld. Maar eigenlijk zijn alle deelnemers winnaar! Want iedereen heeft zijn/haar best gedaan om zich het dagelijks lopen van een ommetje eigen te maken. Iedereen heeft op zijn manier zo actief bijgedragen aan z’n eigen gezondheid. En het mag gezegd: dat is een ferme schouderklop waard. Daarom: alle deelnemers, van harte gefeliciteerd!

Blijf lopen

Mocht je de Lichter Leven Ommetje Challenge missen? Wat let je om samen met een groepje vrienden / collega’s / buurtgenoten enz. een team te starten in de Ommetje app? Dit kan op een eenvoudige manier door iedereen worden opgezet. Kijk voor meer informatie op de website van de Hersenstichting. Veel succes! En je weet het nu: dagelijks lopen is enorm goed voor je! Voor je lijf en voor je geest. Doe er je voordeel mee!

Delen met je netwerk?

Plaats een reactie