Kickstart 2023

Herkansing! Op 3 april 2023 begint er een nieuwe Kickstart: de Lente Kickstart!
Klik hier voor meer informatie!

December is de maand waarin we ons voorbereiden op het Kerstfeest. Dagen waarvan we hopen dat ze gevuld mogen zijn met warmte, gezelligheid en Licht. En niet te vergeten lekker eten en drinken. Na de kerstdagen richten we ons al snel op de volgende mijlpaal: de jaarwisseling. Opnieuw met het nodige lekkers. Het is tenslotte feest! En dus willen we daar zoveel mogelijk van genieten! Nu mág het nog! In het nieuwe jaar, dán gaan we het echt anders doen! Weer meer bewegen, gezonder eten, minder snoepen….. kortom: goede voornemens!

Goede voornemens

Traditioneel gezien is 1 januari hét moment waarop veel mensen nieuwe voornemens hebben. Prijzenswaardig! Al ben ik persoonlijk van mening dat je net zo goed kunt starten op 13 december of 25 juli of….. Wanneer je besluit dingen anders te gaan doen, kun je daar altijd direct mee aan de slag. Elk moment is een goed moment als jij eraan toe bent.

Volhouden

Volhouden na een kickstart

Maar waar het vaak stuk loopt, is dat het in de praktijk zo moeilijk is om je aan je goede voornemens te houden. Okay, die eerste dagen ben je super gemotiveerd. Je doet wat je van plan was te doen. Soms zelfs meer dan dat. En eigenlijk kost het je helemaal niet zoveel moeite. Je weet tenslotte waar je het voor doet! Je wilt je fitter voelen, weer wat kerstkilo’s kwijtraken. Hoe moeilijk kan het zijn!

Maar dan…..

Maar dan heb je ineens een feestje. ‘Ach, dat ene gebakje….! Waarom zou ik niet voor deze ene keer lekker meedoen? Ik heb nu toch bewezen dat ik het kán?! Mórgen ga ik weer verder.’

Ja, als je dat lukt, is dat natuurlijk helemaal prima. Je mag ook van genieten van het goede! Daarbij hoort dus ook dat je af en toe wat doet, wat je eigenlijk helemaal niet van plan was. Maar waar het in zo’n situatie dan om gaat, is dat je je ook echt weer zo snel mogelijk herpakt. Het gaat er niet om dat je nooit zult vallen; het gaat erom dat je telkens weer opstaat! Dus als het je lukt wat lekkers te nemen en daarna  direct de draad weer op te pakken en te doen wat je eigenlijk écht wilt, dan is er niks aan de hand! Dan ben je goed bezig!

Wat niet mag, is lekker!

Maar daar zit ‘m nou net de kneep. Want in de praktijk blijkt dat toch wel vaak erg lastig.

Hoe dat zit? Als je besluit dat je wilt afvallen en je gaat jezelf om die reden heel veel ontzeggen, dan is de kans groot dat het je na een goede start bij de eerste de beste hobbel nog lukt om je aan je voornemens te houden. Ook de tweede hobbel neem je goed. Maar toch wordt het na verloop van tijd steeds lastiger om standvastig te blijven, omdat je het gevoel hebt dat je jezelf zoveel ontzegt. Je ‘mag’ zoveel niet! En precies daar gaat het fout. Want alles wat niet mag, is lekker.

Kickstart 2023: wat is jouw doel?

Wat is jouw doel?

Daarom is het belangrijk om niet te denken in ‘dit mag niet en dat mag niet’, maar om je te focussen op wat jij nu eigenlijk wél wilt. Want in principe mag je alles. Maar wíl je dat ook? Of kies je ervoor om je fitter, slanker en gezonder te voelen? Waar ligt bij jou de focus? Wat is jouw doel?

De reden waarom ik van Gewichtsconsulent/Voedingscoach mijn beroep heb gemaakt, is dat ik juist daar een rol wil spelen. Ik wil graag mensen motiveren en inspireren om andere keuzes in hun leven te maken ten aanzien van voeding en beweging. Om te ontdekken wat je zelf kunt doen om je fitter te voelen en eventueel wat overtollige kilo’s kwijt te raken. Niet omdat het niet mag, maar omdat jij daar zelf voor kiest!

Mocht je dat willen, dan begeleid ik je uiteraard graag in een één-op-één traject. Voor meer informatie hierover kun je terecht op de pagina ‘Begeleiding en tarieven‘.

Laagdrempelig

Daarnaast ontstond bij mij echter de wens om een grotere groep mensen op een laagdrempelige manier de kans te geven om in kleine stapjes te leren hoe ze zelf blijvende veranderingen in hun leven zouden kunnen aanbrengen. Kleine veranderingen met vaak grote gevolgen in positieve zin.

Maar hoe moest ik dat aanpakken?

Kickstart 2023

Een paar weken geleden ontstond het idee voor een vierweeks online traject: de Lichter Leven Kickstart 2023. Een traject waarbij tips, adviezen en informatie centraal staan. Maar ook, en dat is minstens zo belangrijk: steun, relatie en verbinding. Een traject van vier weken om je op weg te helpen en je te motiveren om andere, vaak gezondere keuzes te maken. Een echte kickstart, waarin je in een notendop de benodigde informatie ontvangt. Tips en adviezen die je direct in jouw persoonlijke situatie kunt toepassen. Waarbij de voedingsadviezen zijn gebaseerd op de Schijf van Vijf. Dus geen aparte dingen of supplementen, maar ‘gewone’ kost.

Kickstart 2023
Van 9 januari t/m 4 februari 2023

Start 9 januari 2023

De Lichter Leven Kickstart 2023 begint op maandag 9 januari a.s. en eindigt op zaterdag 4 februari. Dit betekent 24 dagen lang tips en adviezen om jou op weg te helpen.

Wat je deze vier weken van mij mag verwachten?

Dagelijks (m.u.v. de zondag) krijg je per e-mail:

  • ‘Stap van de dag’: tip ten aanzien van gedrag / gewoontes enz.
  • ‘Voedingstip’: advies m.b.t. gezonde eetgewoontes om direct toe te passen
  • ‘Beweegtip’: motivatie om in beweging te komen
  • een recept, een voorbeeld van een eetwissel of andere suggesties over voeding

Uiteraard ontvang je behalve de tips ook regelmatig achtergrondinformatie bij de diverse onderwerpen.

De zondag is voor mij een rustdag en ik hoop dat het dat ook voor jou mag zijn. Een dag om bij te tanken, wat leuks te doen, te genieten van familie en/of vrienden, een wandeling te maken in de natuur, naar de kerk te gaan enz. enz. Kortom, even uit de ratrace van alledag. Op die dag krijg je dus ook geen informatie van mijn kant.

Kickstart 2023 contact via e-mail

Motivatie en inspiratie

Al met al 24 dagen waarop jij dagelijks een mailtje krijgt om jou te motiveren. Om je op weg te helpen om in kleine stapjes veranderingen aan te brengen in je dagelijkse gewoontes. Want door het klein te houden, is de kans groter dat het je ook daadwerkelijk lúkt om dingen te veranderen. Niet alleen gedurende deze vier weken, maar ook op de lange termijn. En hopelijk zul je zo zelf ontdekken wat dit met je doet. Alleen al door het toepassen van kleine wijzigingen in je dagelijkse structuur en gewoontes, zul je je fitter voelen. En de kans is groot dat je ook meteen gewicht verliest.

Persoonlijk contact

Behalve deze dagelijkse e-mail van mijn kant is het voor jou tijdens de Kickstart 2023 steeds mogelijk om persoonlijk via de e-mail contact met mij op te nemen voor vragen, advies of andere dingen waar je tegenaan loopt.

Samen sterk  

Maar alleen tips krijgen, is niet altijd voldoende. Soms is het fijn om met anderen van gedachten te wisselen. Zoals ik al zei, kan dit met mij persoonlijk door middel van e-mail.

Maar ook is het de bedoeling dat er een besloten platform komt waarop het mogelijk is om dingen waar je tegenaan loopt in de groep te gooien. Want samen staan we sterker! Jouw problemen zijn namelijk echt niet uniek. We praten er liever niet over, maar de meesten van ons hebben vergelijkbare issues waar we allemaal tegenaan lopen. En soms kan het helpen om dat met anderen te delen. Het is fijn te weten dat je niet de enige bent! Samen sta je sterker!

Lichter Leven Kickstart: samen sterk

Kosten deelname

Mijn drive om dit werk te doen, is vooral om mensen te motiveren en te inspireren tot gezondere keuzes. Om dit traject laagdrempelig te houden, heb ik besloten de kosten van deelname zo laag mogelijk te houden. Voor slechts € 29,50*) kun je aan deze Lichter Leven Kickstart 2023 deelnemen.
*) Dit bericht is gedateerd. Zie voor actuele prijs de berichtgeving elders op de website.

Voor mij is dit best spannend! Want ik realiseer me dat als zich maar een paar mensen aanmelden, dit voor mij niet echt rendabel zal zijn. Toch wil ik me daardoor niet laten weerhouden. Want als het jou helpt om eindelijk tot nieuwe gewoontes te komen, is dat voor mij al een beloning op zich. Dus al zou jij de enige zijn, dan is het al de moeite waard. Uiteraard hoop ik op veel aanmeldingen, maar dat is niet bepalend voor het al dan niet doorgaan van de Kickstart 2023.

Wat let je? Meld je vandaag nog aan!

Aanmelden kan t/m vrijdag 6 januari 2023 via onderstaande knop. Ook als je nog vragen hebt, kun je hier terecht!

LET OP!
Je kunt door gezondere keuzes te maken bepaalde klachten voorkomen. En voorkomen is beter dan genezen. Maar héb je al gezondheidsklachten, dan adviseer ik je te allen tijde om eerst contact op te nemen met je huisarts.

Ik hoop van je te mogen horen!

Delen met je netwerk?

Plaats een reactie