Alles ‘mag’ weer

Maar is dat ook goed voor je?

De beperkende Corona-regels zijn sinds afgelopen zaterdag grotendeels losgelaten. Alles ‘mag’ weer, zij het soms nog onder bepaalde voorwaarden. Een verademing! Tenminste….?! Terwijl dit voor heel veel mensen het sein is om alles direct weer zoveel mogelijk op te pakken, is er ook een grote groep die er nog niet aan moet denken om weer feest te ‘moeten’ vieren. Die echt niet meer zo’n volle agenda wil! Die stiekem wel genoten heeft van de rust die Corona, naast veel ziekte en ellende, óók met zich meebracht.

Stilgezet

We zijn met z’n allen ruim anderhalf jaar stilgezet. En nu mogen we weer opnieuw onze weg ontdekken. Om nog maar zo’n term te gebruiken: op zoek gaan naar het ‘nieuwe normaal’. En dat zal voor ieder van ons anders zijn.

Opnieuw ontdekken

Ik denk dat we deze periode mogen zien als een kans om te ontdekken wat we nu eigenlijk echt willen met ons leven. Willen we direct weer zo snel mogelijk meerennen in de ratrace van vóór Corona? Of willen we de rust wat meer vasthouden in ons dagelijkse leven? Misschien heb je ontdekt hoe fijn het is om niet meer door je agenda en de verwachtingen van anderen geleefd te worden. Heb je aan den lijve ervaren wat meer rust met je doet. Hoe hou je dit vast?!

Wat past bij jóu?

Ga op zoek naar wat bij jou past. Wat je wilt vasthouden en wat je wilt loslaten. Durf ook eens ‘nee’ te zeggen. Als je dat met liefde en respect doet, zul je ontdekken dat veel mensen begrip hebben voor je keuze. Niet iedereen, natuurlijk. Want ieder mens is anders. En als gezegd, er is ook een grote groep mensen die werkelijk niet begrijpt waar je het over hebt. Maar dat is dan wederzijds! Dus laat dat je niet weerhouden om je eigen pad te volgen. Doe wat bij jou past!

Rode draad – voeding

Eigenlijk is het met eten niet anders. Wanneer je alles ‘mag’ eten wat je wilt, betekent dat niet dat dat ook allemaal goed voor je is. Wat voor de één prima werkt, zorgt voor de ander voor ongewenste kilo’s. Ieder mens is tenslotte anders. Daarom gaat het ook hierbij erom dat je ontdekt wat voor jou goed is. Wat bij jou past. Wat werkt voor jouw lijf. Dat je ontdekt wat je wél kunt eten en drinken om je fit te voelen. Maar ook wat je beter kunt laten staan.

Stap voor stap

Ga op pad. Ontdek wat bij jou past. Maak je eigen keuzes. En durf ook ‘nee’ te zeggen. Niet alles wat je ‘mag’ eten, moét je mond in. Zet vandaag nog de eerste stap! Begin gewoon.

‘Elke reis begint bij de eerste stap’

– Mahatma Ghandi –
Delen met je netwerk?